Сирийските кюрди призоваха европейците да не ги изоставят след победата

...
Сирийските кюрди призоваха европейците да не ги изоставят след победата
Коментари Харесай

Сирийските кюрди към европейците: Не ни изоставяйте

Сирийските кюрди приканиха европейците да не ги изоставят след успеха над групировката " Ислямска страна " и да спомагат за основаване на интернационалните сили в Североизточна Сирия, които да застанат сред тях и Турция, съобщи Франс прес.

" Тези страни имат политически и морални отговорности ", подсети почитан кюрдски представител, представен от Франс прес. Той прикани по-специално Франция - непрекъсната членка на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да поставя старания за разполагането на интернационалните сили в района, откакто от Сирия се изтеглят американските войски, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Франция може да внесе в Съвета за сигурност предложение с оглед да бъдем предпазени - може да предложи интернационалните сили сред нас и турците, в които да се включи, или защита на нашето въздушно пространство ", съобщи Алдар Халил.

" Ако европейските страни и Съединени американски щати не създадат нищо, ще се наложи да се споразумеем със сирийския режим, с цел да изпрати военни сили по границите и да ги пази ", предизвести представителят на кюрдската полуавтономна администрация.

Сирийските кюрдски милиции Сили за отбрана на народа преобладават в арабско-кюрдските Сирийски демократични сили, които обявихя ИД за победена, само че с изтеглянето на американските войски, обявено от президента Доналд Тръмп, парадоксално се обрисува позициите й да отслабнат. Откакто през декември бе оповестено идното евакуиране на американски контингент от зоните под кюрдски надзор в Североизточна Сирия, Анкара насочва закани за намеса. Анкара преглежда Силите за отбрана на народа като сирийски клон на Кюрдската работническа партия (ПКК), считана за терористична формация от Европейски Съюз и Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР