Сирийските демократични сили обещаха отпорТурски сили ще навлязат в сирийския

...
Сирийските демократични сили обещаха отпорТурски сили ще навлязат в сирийския
Коментари Харесай

Турската армия готова за операция в Сирия

Сирийските демократични сили дадоха обещание отпор


Турски сили ще навлязат в сирийския град Манбидж и ще продължат на изток, в случай че Съединени американски щати не изтеглят кюрдските бойци от Народни отряди за отбрана (YPG), предизвести турският президент Реджеп Ердоган, представен от Ройтерс. Ердоган съобщи по-рано тази седмица, че Анкара ще започва нова интервенция до дни против подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски милиции, които управляват северния сирийски граничен район, в трета военна акция на Турция в Сирия за последните две години.

Турция и Съединени американски щати от дълго време имат различия в Сирия поради US поддръжката за кюрдите в битката с джихадистите от “Ислямска страна ”. Анкара счита отрядите за терористична организация и отклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК).
Турция се оплаква от бавното реализиране на договорка със Съединени американски щати да изтеглят кюрдите от Манбидж. “Градът е място, в което живеят араби, само че те предадоха територията на терористична организация ”, съобщи Ердоган.

Говорител на бунтовническите Сирийски демократични сили (СДС), чийто гръбнак са Народните отряди за отбрана, съобщи, че 15 000 бойци са подготвени да отхвърлен турска атака. “Ще пазиме до гибел Северна и Източна Сирия ”, закани се Джихан Шейх Ахмед след известията, че турската войска ускорява наличието си в граничната провинция Килис с още бойци и бронирани машини.

В рядко изявление главнокомандващият Съюз на демократичните сили Мазлум Кобани съобщи пред Ройтерс, че ще бъде даден отговор на всяка турска офанзива, само че към този момент в ход са дипломатически старания за попречване на въоръжен конфликт, в които е замесен Вашингтон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР