Сирийските бунтовници постигнаха споразумение с руски офицери да предадат поетапно

...
Сирийските бунтовници постигнаха споразумение с руски офицери да предадат поетапно
Коментари Харесай

Армията на Асад ще си върне ключов граничен пункт без бой

Сирийските бунтовници реализираха съглашение с съветски офицери да предадат поетапно оръжията си и да бъде ситуирана съветска военна полиция край йорданската граница, сподели размирен представител, представен от „ Ройтерс”.

По думите му съглашението е реализирано в протичащите сега договаряния в град в южната част на Сирия. Договорено е и прекъсване на военните дейности от двете страни. В него има уговорка и за евакуиране на проправителствените милиции от няколко града в Южна Сирия.

Областта ще бъде под контрола на локални сили, надзиравани от Русия.

По информация на очевидци бронирани коли и танк с съветски байрак са се насочили към контролно-пропускателния пункт " Насиб " на границата с Йордания, който е под контрола на бунтовниците от 2015 година

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права сирийските държавни сили са на към три километра от контролния пункт. Превземането на " Насиб ", откъдето минава жизненоважна за търговията пътна артерия, е една от главните цели на сирийското държавно управление.

Над 320 000 души избягаха от провинция Дараа, от които 60 000 се събраха при пропускателния пункт на границата с Йордания, а още хиляди – на границата с окупираните от Израел Голански възвишения.

Йорданската войска изпрати подкрепления на границата си със Сирия в миг, когато се чака сирийските държавни сили, подкрепени от съветската авиация, да завладяват " Насиб " от бунтовниците.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР