Сирийски лекар, живеещ в Германия, е бил арестуван по подозрение,

...
Сирийски лекар, живеещ в Германия, е бил арестуван по подозрение,
Коментари Харесай

Сирийски лекар е арестуван в Германия за престъпления срещу човечеството

Сирийски доктор, живеещ в Германия, е бил задържан по съмнение, че е направил закононарушения против човечеството в затвор в раздираната от война негова родна страна. Това оповестиха от немската прокуратура, представени от " Франс прес ".

Заподозреният, разпознат като Алаа М., е упрекнат, че е " изтезавал арестуван... в най-малко два случая " в затвор, ръководен от сирийските разследващи служби, в град Хомс през 2011 година, се прецизира в изказване на немските федерални прокурори.

Алаа М. е бил извикан да окаже помощ на мъж, който е имал епилептичен припадък, откакто е бил арестуван за присъединяване в митинг, показват още немските прокурори.

Той по-късно почнал да бие мъжа с пластмасова тръба. " Дори откакто той е паднал, Алаа М. траял побоя и в допълнение ритнал жертвата ", допълват от прокуратурата.

На идващия ден Алаа М. и различен доктор са подложили жертвата на още побои. Човекът по-късно е умрял, макар че повода за гибелта не е ясна.

Алаа М. е напуснал Сирия в средата на 2015 година и се преместил в Германия, където също практикува като доктор.

Във войната в Сирия, която стартира с бруталните репресии против антиправителствените митинги, починаха повече от 380 000 души и беше разселено близо половината от популацията на страната отпреди експлоадирането на спора.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, чието седалище е във Англия, пресмята, че минимум 100 000 души са умряли от изтезания или вследствие на ужасяващи условия в държавните затвори.

През април първото правосъдно дело в международен мащаб поради подкрепяните от страната изтезания на режима на Башар Асад стартира в Германия. Двамата обвинени са съдени на правилото на всеобщата пълномощия, който разрешава на непозната страна да преследва закононарушения против човечеството.

Германия е приела над 700 000 сирийски бежанци от началото на спора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР