Сирийски и руски самолети са извършвали смъртоносни въздушни удари, равнозначни

...
Сирийски и руски самолети са извършвали смъртоносни въздушни удари, равнозначни
Коментари Харесай

ООН: Русия е военнопрестъпник

Сирийски и съветски самолети са правили смъртоносни въздушни удари, равнозначни на военни закононарушения, против лечебни заведения, учебни заведения и пазари в сирийската провинция Идлиб. Това показват следователи на Организация на обединените нации в отчет, който осъжда и нападенията на джихадистки бойци, съобщи организация " Ройтерс ".

Следователите показват, че " безразборните бомбардировки " на проправителствените сили преди контрактуваното с турско ходатайство прекратяването на огъня през март са лишили живота на стотици хора и са принудили близо 1 милион цивилни да бягат, а това може да е равнозначно на закононарушение против човечеството.

Разследващата комисията на Организация на обединените нации за Сирия упрекна също Хаят Тахрир аш Шам - джихадистка група, която управлява част от Северозападна Сирия, че подлагала на артилерийски обстрел цивилни региони " без никаква очевидна основателна военна цел ". Бойци на групировката, известна преди като Фронт ан Нусра, са измъчвали и екзекутирали арестувани лица, се акцентира в отчета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР