Сирийски гражданин е задържан веднага след инцидента, при който автобус,

...
Сирийски гражданин е задържан веднага след инцидента, при който автобус,
Коментари Харесай

Сред задържаните за катастрофата с убити полицаи е 15-годишно момче


Сирийски жител е арестуван незабавно след случая, при който рейс, пренасящ мигранти, удари патрулен автомобил на кръговото кръстовище „ Трапезица “ в Бургас към 5 часа тази заран.

Още двама сирийски жители са арестувани в хода на профилирана полицейска интервенция на територията на Стара Загора и Първомай. По случая са арестувани и двама български жители, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Продължава работата за изясняването на всички обстоятелства и условия.

Автобусът е превозвал 47 незаконни имигранти от Малко Търново за Бургас. Шофьорите отхвърлят да изпълнят полицейските разпоредби и не стопират рейса. По време на гонката и опит за прекъсване рейсът се врязва в патрулен автомобил, убивайки на място двамата служители на реда в него.

На място беше задържан един от трафикантите, а часове по-късно в Първомай и водачът на рейса. И двамата са сирийци, със статут на краткотрайно пребиваващи в страната ни чужденци, настанени в бежанския център в Харманли.

Единият от тях е малолетен, като момчето е 15-годишно. То е изчезнало в понеделник, като не се е прибирал в центъра в Харманли.

Според проверяващите, водачът на рейса съзнателно е прегазил полицейския автомобил. Все още се прецизира кой тъкмо е управлявал транспортното средство.

„ Деликатното в тази обстановка е, че в този рейс са пътували 47 души. В това число дами и деца и органите на Гранична полиция, които са преследвали рейса, са имали лимитирани благоприятни условия за реакция. Разбирате, че можеше да съберем и 47 натрупа, в случай че те интензивно бяха се пробвали да спрат рейса “, разгласи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той добави, че не полицията в Бургас е трябвало да пресреща рейс с мигранти, а това е трябвало да се случи още на границата с Турция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР