Сирийски бунтовници предадоха оръжието си, след като постигнаха нова сделка

...
Сирийски бунтовници предадоха оръжието си, след като постигнаха нова сделка
Коментари Харесай

Сирийските бунтовници предадоха оръжието си на правителството

Сирийски бунтовници предадоха оръжието си, откакто реализираха нова договорка с държавното управление за преустановяване на огъня в централна територия, оповестиха военни източници, представени от БГНЕС.

Опозиционните бойци се договориха със силите на режима и техните съдружници по-рано тази седмица. Сключеното съглашение е за преустановяване на огъня в елементи от централните провинции на Сирия Хама и Хомс, в това число и бунтовническите градове Талбиса, Растан и Ал Хула.

" Бойците предават тежките и приблизително тежките си оръжия за втори следващ ден ", съобщи Сирийската обсерватория за човешки права. Това включва артилерия и картечници, сподели Рами Абдел Рахман, началник на основаната във Англия обсерватория. " След като предаването на оръжията приключи, бунтовниците, които желаят да изоставен, ще бъдат евакуирани дружно с цивилни ", сподели Абдел Рахман пред Агенция Франс Прес.

На бунтовниците и цивилните жители ще бъде обезпечено безвредно прекосяване през провинция Алепо, както и прилежащата провинция Идлиб, която значително е отвън контрола на държавното управление, съгласно държавната осведомителна организация САНА. Според нея договорката ще докара до връщането на държавните институции в трите града и до възобновяването на придвижването по основна автомагистрала, която минава от столицата Дамаск през Хомс и от Алепо на север и е от главно значение за военните интервенции на режима.

Споразумението идва след няколко дни на периодически конфликти в региона. Това е третата такава договорка в провинция Хомс, откакто хиляди напуснаха града вследствие на двете предходни съглашения. Такива контрактувани отдръпвания доведоха до връщане на част от територията на страната под държавен надзор по време на седемгодишната война, водена най-вече наоколо до Дамаск. Досега към 1650 бунтовници и цивилни жители са откарани с рейсове в Северна Сирия. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР