Сирийски бежанец се самозапали в Източен Ливан в знак на

...
Сирийски бежанец се самозапали в Източен Ливан в знак на
Коментари Харесай

Сирийски бежанец се самозапали в Ливан

Сирийски емигрант се самозапали в Източен Ливан в символ на митинг против неналичието на благоприятни условия за работа, предизвикана от ограниченията против ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Наложената поради ковид карантина в Ливан докара до безработица в една страна, която и допреди пандемията изпитваше съществени стопански усложнения. Самозапалилият се мъж към този момент не е можел да устоя фамилията си, оповестява неправителствената организация "Бийонд асосиейшън ", която работи със сирийски бежанци.

Бивш либийски министър председател умря от ковид

Мъжът, на име Басам Халак, се залял с бензин и се запалил в региона на долината Бекаа. Бил е откаран в болница, където е умрял. Получил е изгаряния от трета степен, заяви Националната осведомителна организация на Ливан.

"Сирийските бежанци се сблъскват с нелеки времена, изключително тези, които работят във заводи и които работят ден за ден на работните си места, без да имат позволение от ливанските управляващи ", съобщи Мария Аси, изпълнителен шеф на "Бийонд асосиейшън ".

Бежанците, които работят в селското стопанство, към момента имат прехранване, само че бъдещето на другите е неразбираемо, посочи Аси. В Ливан има близо един милион сирийски бежанци, регистрирани от Организация на обединените нации. Броят им обаче е по-голям, защото не всички бежанци са регистрирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР