Сирийски антиправителствени отряди са свалили руски боен самолет Су-25 в

...
Сирийски антиправителствени отряди са свалили руски боен самолет Су-25 в
Коментари Харесай

Руски боен самолет е свален с преносима ракета в Сирия, твърди Москва

Сирийски антиправителствени отряди са свалили съветски военен аероплан Су-25 в провинция Идлиб, като съгласно министерството на защитата в Москва е употребена портативна ракета земя-въздух. Пилотът е катапултирал, само че е умрял в сражението при опита да бъде покорен, допълват министерството и източници на организация " Ройтерс ".

В обществените мрежи се популяризират видео записи на самолета с горящо крило малко преди да падне, както и по какъв начин бойци тъпчат алената петолъчка - обозначителен знак на крилото.

Ако е правилно, че е стреляно с портативна зенитна система, това трансформира доста ситуацията на бойното поле, където авиацията на Русия, Сирия и Турция има тотално владичество във въздуха. Много е значимо да се разбере и от кое място биха могли да се снабдят бунтовниците с сходно оръжие, което всички страни, забъркани в спора отхвърлят от години да им дават.

Инцидентът е станал в регион, където се водят тежки сражения сред съперници на Башар ал Асад и неговите сили, подкрепяни от Иран и съветската бойна авиация.

Руските военни настояват, че става дума за територии под контрола на " Джабхат ан Нусра ". Но видео записът в Youtube бе от друга формация - Джайш ан Наср ", влизаща в състава на обединението Сирийска свободна войска, която взе участие в опита на Русия, Турция и Иран да прекратят войната в Сирия.

Малко по-късно съветското министерство добави, че регионът е бил бомбардиран с " оръжие с точно ориентиране ", при което са били убити над 30 бойци.

Сирийската съпротива твърди, че сваленият Су-25 е бил един от ескадрилата, атакувала граждански ескорт от бягащи от шиитски милиции сирийци, при което починаха минимум 7 души. Местните хора упорстват, че разграничават сирийските от съветските самолети по това, че руснаците летят на по-голяма височина.

Ожесточените въздушни бомбардировки са подгонили хиляди хора към лагери по сирийско-турската граница.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР