Сирийската ПВО, свалила на 17 септември самолета Ил-20, не е

...
Сирийската ПВО, свалила на 17 септември самолета Ил-20, не е
Коментари Харесай

Сирийската отбрана, свалила самолета Ил-20, не е разполагала с руската система за разпознаване

Сирийската Противовъздушна отбрана, свалила на 17 септември самолета Ил-20, не е разполагала с съветската система за различаване " свой-чужд ", защото Москва не я дава на други страни. Това заяви през днешния ден пред публицисти представителят на съветското отбранително ведомство Игор Конашенков, съобщи ТАСС.

" Всички разсъждения на псевдоексперти върху аргументите за гибелта на самолета Ил-20 сякаш поради несработване на системата " свой-чужд " са просто дилетантски мечти ", сподели той.

" Системата за държавно различаване " свой-чужд " е строго самостоятелна за всяка страна и в никакъв случай не се инсталира даже на въоръжения и военна техника от модели, изнасяни от Русия в границите на военнотехническото съдействие. Всичко това важи напълно и за доставените в Сирийската арабска република системи за Противовъздушна отбрана родно произвеждане ", заяви Конашенков, представен от Българска телеграфна агенция. 

" Никакви прецеденти тази система да е предоставяна на друга страна дружно с съветските идентификационни кодове не е имало в никакъв случай и по принцип не може да има ", акцентира представителят.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР