Сирийската противовъздушна отбрана отблъсна въздушни атаки в югозападната част на

...
Сирийската противовъздушна отбрана отблъсна въздушни атаки в югозападната част на
Коментари Харесай

Израел атакува Сирия след обвинение към Дамаск за терористична операция

Сирийската противовъздушна защита отблъсна въздушни офанзиви в югозападната част на Дамаск, заяви държавната организация САНА. Няма информация за починали и ранени.
" Точно в 22:40 часа (местно време) израелски самолети изстрелват ракети по редица предни позиции. Ударите предизвикват материални вреди ", се споделя в изказване на сирийските въоръжени сили.
Израелската войска означи, че нападението е отговор на вчерашния случай, когато четирима бойци, опитващи се да слагат взривно устройство на границата сред Израел и Сирия в Голанските възвишения, бяха убити от израелските военни.
" Израелската войска държи сирийското държавно управление отговорно за всички дейности на сирийска територия и ще продължи да работи уверено против всевъзможни нарушавания на суверенитета ", се споделя в известието на пресслужбата на израелските военни.
Атакуват се сирийски наблюдателни пунктове, системи за събиране на разследващи данни, зенитни артилерийски системи, системи за командване и ръководство на бази, оповестяват военните.
Последно обектите на сирийската държавна войска в южната част на страната бяха нападнати на 24 юли. Тогава пресслужбата на силите за защита на Израел заяви, че те са нанесли удари по наблюдателни пунктове и системата за събиране на разследващи данни. Според Дамаск при нападението са ранени двама бойци.
Нападението е отговор на детонациите, станали на границата на двете страни предния ден. Тогава Израел упрекна Сирия за случилото се.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР