Сирийската правителствена армия успешно отблъснала масираната атака на джихадистите от

Сирийската правителствена армия успешно отблъснала масираната атака на джихадистите от ...

Боевете за сирийската авиобаза са прекратени, екстремистите на ИД са отстъпили.

Сирийската правителствена армия успешно отблъснала масираната атака на джихадистите от ИД на военното летище в провинция Дейр ез Зор в североизточната част на страната, съобщи РИА Новости с позоваване на сирийски военен източник. „Стълкновенията между армията и екстремистите от ДАИШ (ИДИЛ на арабски език) на военната база в Дейр ез Зор са прекратени. Армията отрази щурма, който започна вчера вечерта (сряда) и в хода на който е овладяна казармата на батальона за ПВО” – уточнил източникът.

В сградата терористите не са намерили оръжие. Военните са извършили контраатака с цел връщане на контрола над казармата. Загуби са понесли и двете страни.

Преди началото на атаката терористи-смъртници са взривили две БМП (бойни машини на пехотата) напълнени с взривно вещество.

Миналата сряда терористи от групировката „Джейш ал Фатх” за завладели втората по големина в Сирия авиобаза Абу Зухур в северозападната провинция Идлиб. Силни пясъчни бури са попречили на ВВС да нанесат удари по противника. След тридневни боеве базата е изоставена от правителствените войски.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg