Сирийската правителствена армия е възстановила контрола над по-голямата част от

...
Сирийската правителствена армия е възстановила контрола над по-голямата част от
Коментари Харесай

Сирия си възвърна контрола над по-голямата част от границата с Турция и Ирак

Сирийската държавна войска е възстановила контрола над по-голямата част от границата с Турция и Ирак. Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров.
" Ситуацията се усъвършенства. Територията, следена от терористите, продължава да понижава. И несъмнено, продължава работата по превъзмогване на остатъците от терористични групировки както в региона на Идлиб, по този начин и в североизточната част на страната ", посочи той преди диалозите си със специфичния делегат на Организация на обединените нации за Сирия Гейр Педерсен.
По-рано говорителката на Педерсен разгласи пред съветски медии, че специфичният делегат възнамерява да организира днес в Москва диалози с Лавров и съветския боен министър Сергей Шойгу. Говорителката добави още, че през идната седмица Педерсен ще посети Дамаск и по-късно ще организира брифинг за Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Въоръженият спор в Сирия продължава от 2011 година В края на 2017 година беше оповестена победа над терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), само че в обособени региони продължава прочистването на терористите.
Русия и Турция се договориха да вкарат режим на прекъсване на огъня в сирийската провинция Идлиб, чието начало беше обещано в среднощ на 12 януари. Оттогава до момента са регистрирани повече от 400 нарушавания на примирието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР