Сирийската мрежа за правата на човека (СМПЧ) обяви, че водената

...
Сирийската мрежа за правата на човека (СМПЧ) обяви, че водената
Коментари Харесай

Над 3000 цивилни в Сирия жертва на водената от САЩ коалиция

Сирийската мрежа за правата на индивида (СМПЧ) разгласи, че водената от Съединени американски щати коалиция е причина за гибелта на 3 037 цивилни, в това число 924 деца и 656 дами, през последните пет години.
Според отчета на СМПЧ са регистрирани минимум 172 убийства, осъществени от съдружните сили и минимум 181 офанзиви против цивилен жизненоважни центрове, в това число 25 набези против учебни заведения, 16 върху медицински заведения и четири против пазари.
Освен това военните интервенции в Ракка, Дейр ез-Зор и Хасака са изселили минимум 560 000 души. Както обединението, по този начин и Сирийските демократични сили (СДС), ръководени от Отредите за отбрана на популацията (ОЗН), са виновни за тяхното разселване, както и ИД, която ги употребява като човешки щитове.
Съответно след американската военна намеса 249 цивилни се простят с живота си през първата година, 398 през втората, 1 753 през третата, 432 през четвъртата и 205 през петата година, общо 3037 досега.
През 2018 година Amnesty International съобщи, че жертва на военната акция, ръководена от Съединени американски щати, са стотици цивилни жители при безразборни бомбардировки, т.е. става дума за вероятни военни закононарушения.
АИ и СМПЧ не са единствените неправителствени организации (НПО), обезпокоени от изискванията, при които се намира цивилното население в Ракка и доста от тях подлагат на критика Съединени американски щати за дейностите им в района.
Миналата година Human Rights съобщи, че в Ракка има " минимум девет всеобщи гроба, във всеки от които счита, че има десетки, в случай че не и стотици тела, което прави ексхумациите монументална задача ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР