Сирийската армия заяви снощи, че удължава едностранното прекратяване на бойните

...
Сирийската армия заяви снощи, че удължава едностранното прекратяване на бойните
Коментари Харесай

Крехко затишие пред буря в Сирия

Сирийската войска съобщи нощес, че удължава едностранното преустановяване на бойните интервенции в Южна Сирия до края на утрешния ден, само че бунтовниците обявиха, че примирието към този момент е нарушено от ударите по региони под техен надзор, съобщи Reuters.

В понеделник армията разгласи преустановяване на огъня. Според сирийските въоръжени сили то е влезнало в действие по обяд на предходния ден (9 часа по Гринуич) и трябваше да продължи до четвъртък, за да подкрепи напъните за помиряване.

Това беше второто едностранно преустановяване на огъня от две седмици. За разлика от първото обаче то обхващаше цяла Южна Сирия, в това число граничещата с Израел провинция Кунейтра, която има стратегическо значение, както и провинция Суейда в югоизточната част.

Боевете обаче продължиха. Армията възобнови въздушните удари и артилерийския обстрел на следени от бунтовниците региони в южната част на страната. Бунтовниците отхвърлиха примирието и го дефинираха като видимо.

Най-малко 224 мирни жители на Ракка са станали жертва на въздушните удари на антиджихадистката коалиция за последния месец, заяви през вчерашния ден Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, представен от AP. Сред убитите има 38 деца и 28 дами.



Организацията заяви, че няма данни за мирните жители, починали при други типове военни интервенции или при опит да избягат от града, който Ислямска страна разгласи за своя столица през 2014 година Десетки хиляди мирни жители са в капан в града и се счита, че джихадистите ги употребяват за живи щитове.

По данни на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида при бойните дейности и въздушните удари от 6 юни насам са починали 311 джихадисти и 106 членове на Сирийските демократични сили, опитващи се да прогонят Ислямска страна от града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР