Сирийската армия възнамерява да си възстанови контрола над контролираната от

...
Сирийската армия възнамерява да си възстанови контрола над контролираната от
Коментари Харесай

Дамаск смята да си възвърне контрола над северна Сирия

Сирийската войска има намерение да си възвърне контрола над следената от кюрдите северноизточна част на страната, разгласи министърът на защитата на страната, осведоми Агенция Франс прес, представена от Българска национална телевизия.

``
реклама

Военният министър на Сирия разгласи, че регионът в северната част на страната, който кюрдите ръководят като де факто самостоятелна област от началото на гражданската война в страната през 2011 година, ще бъде върнат в рамките на страната, без значение дали посредством помирение или чрез мощ.

По време на гражданската война в страната кюрдските сили бяха подкрепени от Съединените щати в сраженията си с Ислямска страна. Министърът на защитата на Сирия разгласи в Дамаск, че територията в североизточна част на страната е последната " карта " в ръцете на Съединени американски щати и нейните съдружници.

Гражданската война в страната лиши живота на над 350 хиляди и принуди милиони сирийци да изоставен в страната. В последните месеци държавното управление в Сирия съумя да си възвърне контрола над всички елементи от територията на страната с две изключения: Територията, следена от Сирийските демократични сили, предвождани от кюрдите и подкрепяни от Съединени американски щати, заемаща североизточната част на страната, както и северозападния регион Идлиб, следен от формация " Хайят Тахрир аш Шам ". Групировката е позната като правоприемник Джабхат ан-Нусра - някогашния клон на " Ал Кайда " в Сирия.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР