Сирийската армия установи пълен контрол над град Дума, намиращ се

...
Сирийската армия установи пълен контрол над град Дума, намиращ се
Коментари Харесай

Руска военна полиция контролира сирийския град Дума


Сирийската войска откри цялостен надзор над град Дума, намиращ се до момента под контрола на групировката " Джаиш ал ислам ". Сега държавните сили управляват цяла Източна Гута. Това заяви пред публицисти началникът на съветския Център за сдобряване на враждуващите страни в Сирия генерал-майор Юрий Евтушенко, представен от ТАСС.

" Днес се случи знаково за историята на Сирия събитие ", сподели Евтушенко. Той добави, че издигането на сирийския държавен байрак в Дума е ознаменувало поемането на контрола над обитаемото място и затова над цяла Източна Гута.

До момента сирийското държавно управление не е оповестило публично, че управлява напълно Дума.

Затова пък Министерството на защитата в Москва заяви, че съветска военна полиция е ситуирана Дума, съобщи Ройтерс.

" От през днешния ден в Дума работят подразделения на военната полиция на Въоръжените сили на Руската федерация. Те са поръчител за спазването на правовия ред в града ", се споделя в известието на министерството. Добавя се, че ситуацията в Дума се възстановява, градът е минал под контрола на държавното управление на Сирийската арабска република ".

Последните бунтовници в сирийския град Дума - крайното им леговище в Източна Гута - предадоха тежките си оръжия, а техният лидер напусна региона в посока Северна Сирия, съобщи Франс прес, като се базира на Сирийския център за наблюдаване на човешките права.

" Бойците от групировката " Джаиш ал ислам " сдадоха тежкото си оръжие на съветската военна полиция в Дума ", заяви Центърът. Мониторинговата организация посочи, че множеството висши командири на групировката, в това число шефът им Исам Буайдани, са напуснали зоната същия ден и нощес са пристигнали в северната част на страната.

Евакуацията става вследствие на контрактуваното през уикенда с режима извеждане на последните бунтовници от Дума, единствено часове след хипотетична химическа офанзива, взела десетки жертви в града. По силата на съглашението хиляди бунтовници и поданици бяха изведени и откарани в разнообразни региони на следената от опозицията провинция Алепо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР