Сирийската армия си възвърна контрола върху зона от над 600

...
Сирийската армия си възвърна контрола върху зона от над 600
Коментари Харесай

Сирия освободи 600 кв. км в Алепо и Идлиб от терористи

Сирийската войска си възвърна контрола върху зона от над 600 кв. км в Алепо и Идлиб в североизточната част на страната, оповестява " Спутник ".

" Въоръжените сили, които напредват от Идлиб на изток се срещнаха с войските, напредващи от Алепо на юг, възвръщайки си контрола върху георграфска зона от над 600 кв. км и укрепвайки контрола на държавното управление върху десетки обитаеми места ", оповестяват сирийските управляващи.

На 26 януари сирийската войска стартира атака в западната част на Алепо, с цел да приключи непрестанните бомбардировки, които противозаконните въоръжени групировки правиха в нарушаване на оповестеното помирение.

На 29 януари държавното управление разгласи освобождението на Маарет Нуман - град от огромно стратегическо значение, който от 2012 година е един от главните бастиони и логистични центрове под контрола на терористите в южната част на Идлиб.

От март 2011 година Сирия претърпява спор, при който държавните сили водят война с въоръжени опозиционни и терористични групировки.

В момента сирийската войска отстранява и последните огнища на тероризъм, останали след разгрома на Ислямска страна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР