Сирийската армия при поддръжката на руските ВКС снощи освободила няколко

...
Сирийската армия при поддръжката на руските ВКС снощи освободила няколко
Коментари Харесай

Сирийската армия е разсякла и почти обкръжила анклав на терористи в Централна Сирия

Сирийската войска при поддръжката на съветските Върховен касационен съд нощес освободила няколко стратегически значими височини, обекти и селища сред провинциите Хама и Хомс, заяви rusvesna.su. Големият анклав на ИД в Централна Сирия с център град Акербат на практика е разсечен на две половини и се оказал на границата на обграждане.

Също нощес сирийската войска с поддръжката на съветските Върховен касационен съд атакували Тувинския газов цех и газовите полета около границите с провинция Хомс, което довело до яростни боеве с терористите от ИД.

В резултат от интензивните сблъсквания армейците пробили линията на защита на джихадистите и освободили завода и газовите залежи, прокарвайки път към огромен брой газови сондажи по линията Рака-Хомс.

След това армията овладяла нефтените залежи Ал-Акрам и Уест Хусейн, както и газовото находище Ал-Гадер, оставяйки нищожно, пространство сред двете сирийски групировки, настъпващи една против друга от Рака и Хомс. Тесният кулоар се намира под огневи надзор на държавната артилерия.

По подобен метод анклавът на ИД в централен Хомс и на изток от Хама още от нощес е на практика обграден.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР