Сирийската армия при поддръжката на руските ВКС продължава макар и

...
Сирийската армия при поддръжката на руските ВКС продължава макар и
Коментари Харесай

Сирийската армия приближава бавно, но неотстъпно към Дейр ез-Зор

Сирийската войска при поддръжката на съветските Върховен касационен съд продължава въпреки и постепенно да настава към последната и основна опора на терористите от ИД – провинция Дейр ез-Зор, приближавайки до града на 85 км от север. Освобождаването на тази провинция освен ще възвърне сирийско-иракската граница, само че и ще лиши терористите от петрол, а това значи пари, оръжия, муниции, наемници. Важността на успеха е недвусмислена – ИД ще се трансформира от най-голямата войска на терористите в елементарни бандитски формирования. При това всичко ще се случи на фона на всеобщи сблъсквания сред „ умерените”.

Настъплението към града се обрисува от север и от юг. От юг, около шосето от Палмира за Дейр ез-Зор, не престават да идват елементи от сирийската войска, тяхното нахлуване ще бъде поддържано от съветската и сирийската авиация и от 67-а бригада на 18-а танкова дивизия.

Както оповестява ливанското издание AMN, след тежки и яростни боеве „ Тигрите” към този момент изтласкали терористите от основни височини.

Терористите от ИД към този момент не се надяват да отхвърлят армията на Асад от града и почнали да се приготвят за защита. Както оповестява ливанската осведомителна организация Deir ez-Zor 24, терористите издигат отбранителни пясъчни диги към постройките в града и покрайнините.

До началото на решителната борба остават броени месеци, обаче даже и да не превземе скоро града, Асад може да чества победа над терористите – оставайки без нефта, те мигновено се лишават от своя главен източник на приходи. Така те ще изгубят мощния си информативен запас, издръжката на лагерите за подготовка и финансиране на своите структури и членове от Филипините до Лондон.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР