Сирийската армия при освобождаването на Източна Гута открила високотехнологични подземни

...
Сирийската армия при освобождаването на Източна Гута открила високотехнологични подземни
Коментари Харесай

Тунелите под Източна Гута са смайващи инженерни съоръжения без аналог

Сирийската войска при освобождението на Източна Гута разкрила високотехнологични подземни тунели, прокопани от терористите. Те эса осветени и в тях могат да се разминават коли. Всъщност това са цели подземни градове, нямащи аналог в света. Подробности заяви изданието Alalam, представено от politexpert.net

Иранската медия смята, че откритите тунели приказват за няколко значими обстоятелството, които са изложени в нейната обява „ Хей, вие там, от горната страна!”

Първо, проектирането, прокопаването и построяването на тунелите е допустимо да го извършат единствено висококвалифицирани експерти, притежаващи задоволително познания, умения и техника, на които могат да завидят опитни минни маркшайдери и инженери, каквито в Сирия в никакъв случай не е имало. Те са разполагали с мощна техника за копаене. За отбелязване е, че тунелите постоянно се пресичат на едно равнище и даже след завои постоянно излизат на несъмнено място с акуратност до метър.

Второ, анклавът Източна Гута е основан по прелиминарен план в съседство със столицата Дамаск, като е оборудван за дълготрайно битие и мъчно завладяване. След това до самия му край той беше защитаван в същинска осведомителна война от „ хуманни цели”.

Трето, освобождението на Източна Гута постави началото на края на радикалите в цяла Сирия.

Четвърто, унищожаването на групировката сподели нивото на промяна на сирийската войска, която съумя да победи макар комплицирания инженерен ландшафт.

„ Qui bono?” (В изгода на кого?) – запитал в миналото Цицерон. В случая има доста заинтригувани, като измежду водачите естествено и несъмнено е Израел. Впрочем от Тел Авив основателно могат да възразят с „ Homo praesumitur bonus donec probetur malus” (Всеки е почтен до доказване на противното.) Времето ще покаже.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР