Сирийската армия премества някои свои военновъздушни активи, след като президентът

...
Сирийската армия премества някои свои военновъздушни активи, след като президентът
Коментари Харесай

​Сирия премества военновъздушни активи на фона на заплахите за военни действия

Сирийската войска реалокира някои свои " военновъздушни активи ", откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп насочи закани за ракетни удари против страната. Целта е да бъдат избегнати последствията от възможни ракетни удари, съобщи Ройтерс, като се базира на представители на американските управляващи. Те отхвърлиха по-нататъшен коментар.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Не е ясно дали дейностите на сирийската войска ще се отразят на планирането на евентуалната американска военна интервенция в отговор на хипотетичната офанзива с химическо оръжие против следения от бунтовници град Дума в събота.

Преместването на въпросните " военновъздушни активи " обаче може да ограничи вредите, които Съединените щати и техните съдружници вероятно ще нанесат на сирийските държавни сили, отбелязва Ройтерс.

Агенцията напомня, че по-рано през днешния ден неправителствената мониторингова организация Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида заяви, че сирийската войска и нейните съдружници опразват основните летища и военновъздушни бази в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР