Сирийската армия обяви днес, че е установила пълен контрол над

...
Сирийската армия обяви днес, че е установила пълен контрол над
Коментари Харесай

Сирийската армия установи пълен контрол над района на Дамаск

Сирийската войска разгласи през днешния ден, че е открила цялостен надзор над столицата Дамаск и нейните покрайнини, за първи път от началото на спора в страната преди повече от седем години, предадоха международните организации.

В изказване, прочетено по държавната телевизия, тя разгласи, че е е превзела напълно след едномесечна акция палестинския бежански лагер Ярмук и квартал Хаджар ал Асуад в Южен Дамаск, елементи от които бяха държани от джихадистката формация "Ислямска страна ".

"Сирийската столица и нейните покрайнини са в цялостна сигурност ", увери армията, представена от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че и сирийските държавни сили, и джихадистите са дали доста жертви в сраженията, които са нанесли и съществени вреди на лагера Ярмук и близките жилищни квартали.

Сирийският Център за наблюдаване на човешките права заяви през вчерашния ден, че група бойци на "Ислямска страна " са били евакуирани от последния размирен анклав край Дамаск, което ще възвърне контрола на държавното управление над региона.

Държавните медии в Дамаск не загатват за договорка, която е разрешила на екстремистите да изоставен региона към палестинския бежански лагер Ярмук, отбелязва Ройтерс. Вчера сирийски боен източник, представен от държавните медии, отхвърли, че е реализирано каквото и да било съглашение. Възстановявайки контрола си над Ярмук, сирийското държавно управление е смазало последния обсаден размирен анклав в Западна Сирия, въпреки че огромни територии по границите с Турция, Ирак и Йордания остават отвън контрола му, отбелязва Ройтерс.

Мониторинговата организация, основана във Англия, заяви, че рейсове са влезнали в анклава след среднощ, с цел да изведат бойците и фамилиите им. Те отпътували в посока на сирийската Бадия (т.нар сирийска или йорданска степ - полупустинен необитаем регион на изток от столицата).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР