Сирийската армия готви нова мащабна офанзива в провинция Идлиб, като

...
Сирийската армия готви нова мащабна офанзива в провинция Идлиб, като
Коментари Харесай

Сирийската армия готви мощна офанзива за доубиването на „Джебхат ан-Нусра“ в Идлиб

Сирийската войска готви нова огромна атака в провинция Идлиб, като задачата е да бъдат обкръжени и унищожени силите на терористичната организация „ Джебхат ан-Нусра “, написа на първата си страница съветското издание Известия, представено от Фокус.

Това са съобщили за вестника три източника от военните сили на страната, като по-късно лица от ръководещата в страната Партия за арабско социалистическо възобновление, един от които е депутатът Джамал Равиа, са удостоверили това.

Според Москва, в случай че интервенцията се окаже сполучлива, то елиминирането на екстремистката формация ще бъде неизбежно. Според данни от източниците на изданието, държавните сили са обкръжили огромна група терористи в югоизточната част на Идлиб, като Дамаск счита от там да построи плацдарм за атака против основните сили на „ ан-Нусра “.

Руският вестник разяснява още, че има опция сирийската войска да се опита в границите на интервенцията да включи и офанзива против остатъчните сили на „ Ислямска страна “ в Идлиб, защото двете терористични организации водят война между тях и по този метод маневрата би била по-ефективна. Р

Идлиб се трансформира в нещо като свободна зона за терористи. При сполучливите интервенции в останалата част на страната, екстремистите бяха принудени или да сложат оръжие, или да избягат в зона, която е отвън бойните дейности и там да се прегрупират.

Много от тях избраха втората алтернатива и минаха в Идлиб, където от края на 2017 година сирийската войска води интервенция против тях. Според съветски военни, сирийската войска е съумяла да усвои до майсторско равнище тактиките за обграждане на съперника, като това се е случило и не без поддръжката на съветски генерали и съветници, разяснява в последните редове на публикацията вестникът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР