Сирийската армия е установила пълен контрол над Манбидж и близките

...
Сирийската армия е установила пълен контрол над Манбидж и близките
Коментари Харесай

Сирийската армия установи пълен контрол над Манбидж

Сирийската войска е открила цялостен надзор над Манбидж и околните обитаеми места, заяви съветското министерство на защитата, представено във вторник от ТАСС. Руска военна полиция патрулира по разграничителната линия сред сирийската и турската войска в Северна Сирия.

Сирийската държавна телевизия " Ал Ихбария " също заяви, че сирийската войска е влезнала в град Манбидж, съобщи Ройтерс. Според репортаж на " Ал Ихбария " жителите на Манбидж честват идването на държавните сили.

Юсеф Хамуд, представител на подкрепяната от Турция Сирийска национална войска, съобщи, че за силите, които са влезнали в Манбидж, се приказва, че са на сирийското държавно управление, само че множеството от тях са кюрдски бойци от намиращия се под държавен надзор град Алепо, съобщи Ройтерс. Говори се, че силите, влезнали в Манбидж, са сили на режима, само че множеството от тях са членове на Силите за отбрана на народа, сподели той. По думите му бойците на Националната войска ще продължат да напредват към Манбидж.

Същевременно съветското министерство на защитата популяризира известие, че американските военни са напуснали две свои бази в Сирия. " Военнослужещите на Съединени американски щати са напуснали базите си в регионите на обитаемото място Дадат, ситуирано на северозапад от Манбидж, и Ум Миал и се отдалечават в посока сирийско-иракската граница. Към момента Дадат и Ум Миал са заети от сирийските държавни войски ", се споделя в изказването.

Оглавяваните от кюрдите районни управляващи в Североизточна Сирия обявиха, че над 275 000 души са разселени вследствие на турската атака. Сред тях има над 70 000 деца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР