Сирийската армия е навлязла в град Табка в провинция Ракка,

...
Сирийската армия е навлязла в град Табка в провинция Ракка,
Коментари Харесай

Сирийската армия влезе в контролирания от кюрдите град Табка! Ще влезе ли в открита битка с Турция?

Сирийската войска е навлязла в град Табка в провинция Ракка, която по-рано беше следена от кюрдите, и се придвижва още на север, съобщи ливанската телевизия " Ал Маядин ", представена от news.bg.

``
реклама

Все още няма публично изказване от Дамаск, потвърждаващо тази информация.

На 9 октомври президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи началото на интервенция " Извор на мир " в Северна Сирия против сирийските кюрди. В същия ден турски бойни самолети удариха Рас ал Айн и други градове.

Въздушните удари бяха последвани от сухопътна интервенция. В събота Анкара заяви, че турските военни и сирийската въоръжена съпротива са поели контрола над Рас ал Айн, а турската държавна Анадолска организация популяризира информация за завземането на Тел Абяд.

Вчера Дамаск реши да разположи военни елементи по цялата граница с Турция, с цел да помогне на кюрдите. Правителствените сили към този момент започнаха прехвърлянето на силите в северната част на страната.

По-рано кюрдите бяха подкрепяни от Съединени американски щати, само че след началото на турската интервенция Вашингтон разгласи изтеглянето на войските си. Пентагонът акцентира, че " не са подписвали " да водят война с Анкара, с цел да пазят кюрдите. Сирийските кюрди възприеха дейностите на Съединени американски щати като " нож в гърба и нарушаване на договореностите.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР