Сирийската армия е изпратила войски за противопоставяне на турската агресия

...
Сирийската армия е изпратила войски за противопоставяне на турската агресия
Коментари Харесай

Сирийската армия контраатакува Турция

Сирийската войска е изпратила войски за ”противопоставяне на турската експанзия ” в северната част на страната, където Анкара се бори с водени от кюрдски сили бойци, заяви държавната организация САНА, представена от Агенция Франс Прес.
" Сирийските армейски елементи се придвижват на север, с цел да се опълчват на турската експанзия на сирийска територия ", съобщи САНА, без да дава спомагателни детайлности. Информацията се появи, откакто кюрдски чиновник съобщи, при изискване на анонимност, че се водят " договаряния " сред кюрдите и държавното управление в Дамаск, добавя Българска национална телевизия.

Турция пък управлява два стратегически града от сирийската страна на южната си граница. Турският президент Реджеп Ердоган разгласи идно разрастване на силите и на изток, и на запад в следените от кюрди територии в Сирия. Той назова известията за избягали пандизчии от Ислямска страна вследствие на турската атака - дезинформация, която има за цел да предизвика Съединени американски щати и други западни страни.

Тал Абияд и Рас ал Айн са към този момент в ръцете на турските сили. Под техен надзор е и успоредната на границата автомагистрала, до която Анкара има намерение да се разгръща зоната ѝ за сигурност. Президентът Реджеп Ердоган разгласи идващите цели на офанзивата против кюрдите в Сирия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР