Сирия вече има добра възможност да постигне политическо решение на

...
Сирия вече има добра възможност да постигне политическо решение на
Коментари Харесай

Сирийската опозиция вижда възможност за политическо решение в Сирия

Сирия към този момент има добра опция да реализира политическо решение на опустошителната осемгодишна война, откакто прекратяването на огъня докара до успокоение в доста региони на страната, оповестява " Ройтерс ".

" Мисля, че в този момент имаме опция, тъй като съвсем в цяла Сирия имаме преустановяване на огъня , в североизточната част на Сирия и на север, а напъните за битка с тероризма са постигнали положителни резултати ", разяснява Наср Харири от столицата на Саудитска Арабия.

Харири, основният договарящ на опозицията в мирните договаряния беседва и с новия специфичен делегат на Организация на обединените нации в Сирия Геир Педерсен.
 Педерсен упорства за политическо решение в Сирия
Педерсен упорства за политическо решение в Сирия

Пратеникът дефинира като " градивна " срещата си със сирийския външен министър

" Сега е време да влагаме във всичко това: прекратяването на огъня, битката с тероризма, убеждението на болшинството от сирийския народ, че единственото решение на сирийската рецесия е политическото решение ", добави Харири.

През декември Русия, Иран и Турция, не съумяха да реализират единодушие по отношение на състава на спонсорираната от Организация на обединените нации сирийска конституционна комисия , само че приканиха тя да се събере при започване на годината, за да стартира кротичък развой .
 Макрон: Оставаме в Сирия и Ирак през 2019 година
Макрон: Оставаме в Сирия и Ирак през 2019 година

Обявеното евакуиране от страна на нашия американски съдружник не би трябвало да ни отклонява от стратегическата ни задача

Сирийският президент Башар Асад, който си върна по-голямата част от Сирия с съветска и иранска поддръжка , като се изключи северната провинция Идлиб , резервира властта си през целия спор и евентуално ще е по този начин и след края му .

Арабските страни , в това число и някои, които в миналото са подкрепяли бунтовниците против Асад, се пробват да се примирят с него след решителни победи на неговите сили във войната, за да разширят въздействието си в Сирия за сметка на неарабска Турция и Иран .

" Всички страни ... Турция , до известна степен Русия и арабските страни имат вяра... че без политическо решение , нормализацията с режима на Асад би била невъзможна ", разяснява Харири.
 Ердоган: 20 починали при офанзивата в Манбидж, в това число петима US бойци
Ердоган: 20 починали при офанзивата в Манбидж, в това число петима US бойци

Най-смъртоносната офанзива против Съединени американски щати в Сирия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР