Сирия трябва да бъде освободена от незаконното чуждестранно военно присъствие,

...
Сирия трябва да бъде освободена от незаконното чуждестранно военно присъствие,
Коментари Харесай

Путин след срещата с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Сирия би трябвало да бъде освободена от противозаконното задгранично военно наличие, съобщи президентът на Русия Владимир Путин след траялите над шест часа диалози с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Сочи, съобщи ТАСС.

Руският президент уточни, че е значимо да не се допусне терористите в Сирия да се възползват от дейностите на турските въоръжени сили в североизточната част на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин сподели, че турският президент Ердоган му е обяснил в детайли задачите и дилемите на интервенцията на турската войска в Сирия.

" Не мога да не изразя задоволство, че вследствие на много дълга и напрегната работа успяхме да намерим решения, които след нашите изказвания ще бъдат огласени от външните министри на двете страни. Тези решения, съгласно мен, са доста значими, в случай че не и съдбоносни, и ще разрешат да се откри излаз от прекомерно острата обстановка, основала се през днешния ден на сирийско-турската граница ", сподели Путин, съобщи ТАСС.

По думите на съветския президент Москва и Анкара считат за належащо да се оказва помощ на сирийските бежанци да се върнат в родината си, което ще разреши очевидно да се облекчи социално-икономическото задължение на страните, приели бежанци. Призоваваме интернационалната общественост, изключително профилираните организации на Организация на обединените нации, да оказват по-ефективно филантропично подпомагане на всички връщащи се сирийци без дискриминация, политизация и предварителни условия, добави той.

На конференцията след срещата Ердоган съобщи, че съветски и турски военни ще правят общо наблюдаване в Северна Сирия, съобщи ТАСС.

Бойците на кюрдските формирования от " Силите за отбрана на народа " ще се изтеглят от сирийските градове Тел-Рифат и Манбидж, заяви той.

" В течение на 150 часа терористите от СЗН и техните оръжия ще изоставен Тел Рифат и Манбидж и ще излязат отвън рамките на 30-километровата зона от нашата граница. Този период ще стартира да тече от 12:00 ч. на следващия ден. Укрепените уреди и позиции на групировката ще бъдат разрушени. След отредените за задачата 150 часа ще стартира турско-руско наблюдаване на запад и на изток от мястото на осъществяване на интервенцията " Извор на мира ", съобщи Ердоган, представен от ТАСС и ДПА.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР