Сирия, руските ракети С-400 и търговските връзки между САЩ и

...
Сирия, руските ракети С-400 и търговските връзки между САЩ и
Коментари Харесай

Тръмп и Ердоган обсъдиха Сирия, руските ракети и програмата за Ф-35

Сирия, съветските ракети С-400 и комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Турция са акценти в срещата сред президентите Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган във Вашингтон.

 © БГНЕС
Американският президент посочи другарството си с Ердоган в миг на напрежение сред Вашингтон и Анкара по редица тематики, в това число турската атака в Североизточна Сирия против кюрдските бойци, съдружници на Вашингтон в битката против " Ислямска страна ".

Петима сенатори републиканци са взели участие в срещата сред двамата президенти и са разискали програмата за американските изтребители Ф-35. Турция беше извадена от нея, откакто закупи съветски ракетни комплекси С-400, а Конгресът утвърди пакет от наказания против Анкара.

Пред кореспонденти Тръмп е изразил убеденост, че двамата с Ердоган ще измислят решение и загатнал за допустимо комерсиално съглашение за 100 милиарда $.

Ердоган дойде в Съединени американски щати с желание да изиска за следващ път екстрадиция на проповедника Фетхулах Гюлен, упрекван за опита за прелом в Турция през 2016 година
 Какви са упованията в Турция от идната среща Ердоган -Тръмп? Какви са упованията в Турция от идната среща Ердоган -Тръмп?
Турският президент Реджеп Ердоган дойде във Вашингтон, ден преди срещата с американския си сътрудник Доналд Тръмп. Двамата водачи ще обсъдят двустран...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР