Сирия потвърди първи смъртен случай на коронавирус в страната, съобщава

...
Сирия потвърди първи смъртен случай на коронавирус в страната, съобщава
Коментари Харесай

Коронавирусът взе първа жертва и в Сирия

Сирия удостовери първи смъртен случай на ковид в страната, оповестява " Ройтерс ".

По данни на сирийското министерство на опазването на здравето жертвата е жена, която по неотложност е била призната за лекуване в болница, а след това е било открито, че е инфектирана с COVID-19.

По публична информация от правителтвото на Сирия инфектираните в страната към този момент са девет. Медици обаче са на мнение, че техният брой е доста по-голям.

Въпреки че управляващите отхвърлят да пркриват информация, те постановиха драконовски ограничения против болестта, измежду които и цялостна карантина, за която наблюдават нощни патрули.

В страната са затворени всички образователни заведения, джамии и множеството държавни служби. Спрян е и публичният превоз.

Според Организацията на обединените народи страната е изложена на висок риск да се трансформира в идващото огромно огнище на COVID-19 заради нежната си здравна система, опустошена от деветгодишна война, и липса на нужното съоръжение за диагностициране на вируса.

Световната здравна организация също предизвести, че страната има стеснен потенциал за справяне с бързото разпространяване на вируса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР