Сирия обяви днес, че осъжда присъствието на турски и американски

...
Сирия обяви днес, че осъжда присъствието на турски и американски
Коментари Харесай

Сирия осъжда присъствието на турски и американски военни в района на град Манбидж

Сирия разгласи през днешния ден, че осъжда наличието на турски и американски войски към северния град Манбидж, с преобладаващо кюрдско население, ден откакто бойци на двете страни започнаха да патрулират в региона, съобщи Ройтерс.
Турски и американски сили започнаха през вчерашния ден без значение наблюдаване по линията отделяща следените от Турция региони в Северна Сирия от град Манбидж, който е под контрола на локална милиция, обвързвана с подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили (СДС), и доминирана от кюрдската милиция Сили за национална отбрана (СНЗ).

Анкара счита СНЗ за "терористична " организация. По-рано този месец Турция и Съединени американски щати реализираха краткотрайно съглашение за превъзмогване на траялия с месеци спор за града. По силата на договорката СНЗ ще се изтеглят от Манбидж, а турските и американските военни взаимно ще поддържат сигурността и стабилността там.

Турската телевизия Ен Ти Ви, базирайки се на локални източници, разгласи през вчерашния ден, че турски войски са влезнали в предградията на Манбидж. Телевизията сподели фотография на военна автоколона с турски знамена, насочваща се към града.
"Сирия остро осъжда и безусловно не приема нахлуването на турски и американски войски в покрайнините на Манбидж, осъществено в подтекста на продължаващата турска и американска експанзия ", заяви сирийската държавна организация САНА, цитирайки изказване на външното министерство на Сирия.

В изказването също се споделя, че сирийската войска е решена да "освободи цялата територия на Сирия от всякакво задгранично наличие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР