Сирия няма да допусне турска намеса във вътрешните работи на

...
Сирия няма да допусне турска намеса във вътрешните работи на
Коментари Харесай

Сирия няма да допусне турска намеса във вътрешните си работи

Сирия няма да допусне турска интервенция във вътрешните работи на страната, съобщи през днешния ден сирийското външно министерство в отговор на изказване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган по време на посещаване в Тунис, предадоха ДПА и ТАСС.

Ердоган назова през днешния ден сирийския президент Башар Асад „терорист“, който е умъртвил близо един милион сирийци, и съобщи, че съдействието със сирийския президент е невероятно.

В отговор министерството на външните работи на Сирия осъди изказванията на турския президент и акцентира, че Ердоган „прави обезверени опити да оправдае неограничената поддръжка, която Анкара е оказала на бандитски формирования, направили закононарушения против сирийския народ“.

Според сирийското външнополитическо ведомство Турция „носи съществена отговорност за страданията на сирийците от терористични банди“.

Сирийското външно министерство показва още, че „политиката на президента Ердоган ще има пагубни последствия за Турция и нейния народ“, осведоми БТВ.

„Ердоган живее с илюзията на предишното, той не помни, че Османската империя от дълго време е рухнала и прилежащите на Турция страни не са вилаети“, съобщи сирийското външно министерство.

„Свободните нации имат право сами да вършат своя избор и да вземат решения в отбрана на националния суверенитет“, припомнят от министерството.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР