Сирия е отговорна за свалянето на руския самолет в Средиземно

...
Сирия е отговорна за свалянето на руския самолет в Средиземно
Коментари Харесай

Путин и Нетаняху проведоха разговор за сваления руски самолет

Сирия е виновна за свалянето на съветския аероплан в Средиземно море. Това е декларирал израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин. " Премиерът Нетаняху изрази скръбта си за гибелта на съветските военнослужещи и съобщи, че за свалянето на самолета е виновна Сирия ", се споделя в изказване на канцеларията на Нетаняху.


Израелският държавен глава е подчертал какъв брой е значимо да продължи координацията сред Израел и Русия в региона на сигурността в Сирия. Тази съгласуваност " съумя да предотврати доста човешки загуби от двете страни през последните три години ", добавя Нетаняху.

Той е предложил да изпрати командващият израелските Военновъздушни сили в Москва да показа заключенията на израелското следствие на случая.

Нетаняху е повторил позицията на Израел срещу иранското военно наличие в Сирия и решимостта на страната си да спре доставките на оръжие за ливанското шиитско придвижване Хизбула.
 Русия упрекна Израел за свален разследващ аероплан Русия упрекна Израел за свален разследващ аероплан
Сирийската противовъздушна защита смъкна съветски разследващ аероплан с 15 души екипаж. Това стана над Средиземно море при офанзива на израелски изтребит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР