Сирия. Дума: Борисов свиква Съвета по сигурността заради кризата в

...
Сирия. Дума: Борисов свиква Съвета по сигурността заради кризата в
Коментари Харесай

Средната пенсия за първи път минава 200 евро през 2020 година; 10 души са арестувани за рекет в Бургас

Сирия.

" Дума ":

Борисов привиква Съвета по сигурността поради рецесията в Сирия

Министър-председателят Бойко Борисов привиква на 15 октомври, съвещание на Съвета по сигурността по отношение на внезапното изостряне на обстановката в Сирия, оповестиха от държавна осведомителна работа. В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде разисквана ситуацията в Северна Сирия и обвързваните с нея процеси от районната и интернационална сигурност.

Пенсии.

" 24 часа ":

Средната пенсия за първи път минава 200 евро през 2020 година

Средната пенсия за първи път ще мине границата от 200 евро от 1 юли следващата година.

От тази дата тя ще бъде нараснала с повече от 30 лв., като от сегашните 381 ще стане 413 лева

От 1 юли всички пенсии ще се вдигнат с 6,6%. Това е планувано в плана за бюджета на Държавното публично обезпечаване, заяви общественият министър Бисер Петков пред bTV и по този начин публично удостовери досегашните си анонси, че нарастването ще е над авансово заложеното до момента.

Минималната пък ще бъде 233 лева Тук нарастването е с 13 лева

Сега минимална пенсия получават над 320 хиляди българи. Под нея вземат 334 000 пенсионери.

Арести.

" Сега ":

10 души са задържани за рекет в Бургас

10 души са арестувани при профилираната акция в Бургас, заяви прокуратурата. До момента са осъществени 40 претърсвания на недвижими парцели, коли, както и персонални обиски.

По информация на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова обект на следствието е група за изнудвания посредством закани и физическо принуждение, която е работила на територията на региона.

Предстои да се дефинира какъв брой от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и ще им бъдат избрани ограничения за неотклонение. Продължават разпитите на очевидци, измежду които и потърпевши от незаконната активност на групата.

Загуба.

" Монитор ":

Позор и 0:6 от Англия посред " Васил Левски "

Българският народен тим записа поредна срама страница, откакто загуби с 0:6 от Англия в европейската подготовка от група " А " на стадион " Васил Левски ".

Рашфорд беше прецизен в седмата минута. Баркли удвои в 20-ата минута, а по-късно вкара нов гол в 32-ата минута. Стърлинг означи четвърти гол в даденото продължение на първата част. Отново той беше прецизен в 69-ата минута. Преди това Пламен Илиев избави няколко положения през втората част. След три асистенции и греда, Хари Кейн също се разписа в 84-ата минута.

Едва 20 000 почитатели дойдоха на мача, а една четвърт от тях бяха привържаници на гостите.

Двубоят пък бе преустановяван на два пъти поради недоволства от расистки обиди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР