Сириец, арестуван у нас, ще бъде предаден на румънските власти,

...
Сириец, арестуван у нас, ще бъде предаден на румънските власти,
Коментари Харесай

Предаваме на Румъния издирван сириец за трафик на мигранти

Сириец, задържан у нас, ще бъде предаден на румънските управляващи, които го търсят с Европейска заповед за арест, реши Софийският градски съд. ЕЗА е издадена на 20 март тази година от съда в Тимишоара за осъществяване на наказателно гонене във връзка с Н. Р. от град Хасаки, Сирия. Той е имал позволение за краткотрайно престояване на чужденец, издадено от румънските управляващи.

Те го търсят по обвинявания за две закононарушения през месец ноември 2022 година и до 7 декември 2022 година в град Тимишоара. Обвинението е, че той е взел участие в проведена незаконна група, имаща за цел укриване, ориентиране и превозване на мигранти за прекосяване на границата на Румъния към Централна и Западна Европа, като зоната на деяние на незаконната група включва България, Румъния, Унгария, а задачата са били страните Австрия, Германия, Полша. Н. Р. е наел къща в гр. Тимишоара, където приютил група мигранти до 12 ноември 2022 година, които по-късно били взети и превозени, с цел да преминат държавната граница на Румъния с Унгария и по-късно в други страни от Централна и Западна Европа.

На 7 декември 2022 година пък сириецът е осъществил и трафик на мигранти, като ги транспортирал, дружно с други лица, посредством коли в посока излизане от Румъния, само че бил арестуван от органите на гранична полиция, а в хладилното ремарке на управлявания от него камион били открити 23-ма мигранти.
Пред Софийския градски съд сириецът е изразил единодушие неотложно да бъде предаден в Румъния по издадената европейска заповед за арест.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР