Сирхан Сирхан – мъжът, осъден за убийството на Робърт Ф.

...
Сирхан Сирхан – мъжът, осъден за убийството на Робърт Ф.
Коментари Харесай

Намушкаха мъжа, осъден за убийството на Робърт Ф. Кенеди

Сирхан Сирхан – мъжът, наказан за убийството на Робърт Ф. Кенеди, е бил намушкан с калифорнийски затвор, оповестяват американски медии, представени от BBC. В публично изказване на управляващите се показва, че случаят е станал в затвор край Сан Диего в петък следобяд.
От Департамента по пандизите на Калифорния обаче не показаха името на потърпевшия, само че прецизираха, че положението му е устойчиво, съобщи БГНЕС.
Според източник от силите на реда обаче раненият е 75-годишният Сирхан. Той излежава доживотна присъда в пандиза „ Ричард Джей. Донован “. Мъжът, който го е намушкал – също пандизчия, е вкаран в изолатора.
Палестинецът в йордански паспорт е наказан за убийството на претендента за президент на Съединени американски щати Робърт Ф. Кенеди, който прострелва три пъти в хотел „ Амбасадор “ в Лос Анджелис на 5 юни 1968 година. Сенаторът от Ню Йорк и брат на убития пет години по-рано президент демократ Джон Кенеди, умира в болница от раните си 24-часа по-късно.
На процеса през 1969 година Сирхан в началото получава смъртна присъда. Три години по-късно обаче тя е сменена с пожизнен затвор, откакто в Калифорния отстраняват смъртното наказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР