Сиренето спокойно може да се нареди сред любимите храни на

...
Сиренето спокойно може да се нареди сред любимите храни на
Коментари Харесай

Не яжте сирене всеки ден

Сиренето умерено може да се подреди измежду обичаните храни на българите. То непроменяемо участва на трапезата ни, в редица манджи, а постоянно го похапваме и просто ей по този начин.

„ Няма нищо неприятно в това “ – би си споделил човек. Е, да, но не тъкмо.

Според диетолога Андрей Бобровски, който е претендент по медицинските науки, а също по този начин и доцент на Медицински факултет, постоянната консумация на сирене крие огромни рискове.

Диетологът предизвести, че сиренето не би трябвало да се употребява всекидневно, защото е с високо наличие на калории, мазнини, а също така има и неприятен холестерол.

Злоупотребата с този артикул може да докара до съществени здравословни проблеми.

„ Честото ястие на сирене може да аргументи сърдечно-съдови болести, уролитиаза и хипертония “, предизвести доцент Бобровски.

„ Освен това доста типове сирена съдържат доста сол и това е отключващ фактор за развиването на разнообразни болести. Горната граница на ястие на сирене без щета за здравето е 100-150 грама дневно “, разясни диетологът.

По думите му когато се употребява умерено, сиренето е здравословно, тъй като съдържа протеини, аминокиселини и калций. Съдържа и витамин В12, който е от значително значение през зимата, написа уеб сайтът jenata.blitz.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР