Сиренето направени от истинско мляко залежават в складовете. За това

...
Сиренето направени от истинско мляко залежават в складовете. За това
Коментари Харесай

Българинът предпочита имитиращи продукти пред истинското сирене

Сиренето направени от същинско мляко залежават в складовете. За това оповестява Нова тв. Млекопроизводителите алармират, че българският покупател избира сирене и кашкавал с палмово масло.

Статистиката също удостоверява желанията на българина към неистинското сирене. С 2% е намаляло изкупеното мляко от последните 4 месеца по отношение на предходната година. Отчита се растеж от 5% на закупените имитиращи млечни артикули.

Европейското законодателство към този момент изисква изришното изтъкване на имитиращите млечни артикули в магазините и заведенията за хранене. Мгазините би трябвало с етикети да показват на щанда, кой млечен артикул е " имитиращ ". От осъществени инспекции на Българската организация по сигурност на храните през последните 5 месеца са открити 30 нарушавания. " Над 3000 проверики са направени за страната и са направени 30 акта. БАБХ продължава всяка седмица да прави провекви ", съобщи доктор Александрина Борисова в ефира на Нова тв. Санкциите са сред 500-1500 лева и могат да доближат до 3000 лева при наново нарушаване. /Нова телевизия
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР