Сиренето фета получи защитено наименования за произход в Япония по

...
Сиренето фета получи защитено наименования за произход в Япония по
Коментари Харесай

Гърция защити сиренето „фета“ и на японския пазар

Сиренето фета получи предпазено наименования за генезис в Япония по силата на договарянията за съглашение. В Атина означават, че са си взели поука от аналогичното съглашение с Канада, което разрешава потреблението на името за всички бели сирена, изнасяни от Европейски Съюз, написа " Български вести ".

Сега с фета ще бъде означавано единствено гръцкото бяло саламурено сирене, изясни гръцкият министър на земеделието Вангелис Апостолу по време на среща с премиера на страната Алексис Ципрас.

Гърция няма да спре до тук и ще опита да отбрани сиренето си и в други страни, разяснява още Апостолу. „ Всеки, който договаря с проект, реализира задачите си “, разяснява от своя страна гръцкият министър председател и дефинира получената отбрана като „ огромен триумф “ за страната. По силата на водените договаряния за съглашението за свободна търговия предпазени наименования получават и редица други млечни артикули от Европа, като да вземем за пример италианската „ моцарела “ и английският „ чедар “, добавя още USA Today. В документа пресните сирена като „ моцарела “ ще могат да получават и безмитна квота за експорт на японския пазар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР