Сиренето е много полезно през зимата, но не бива да

...
Сиренето е много полезно през зимата, но не бива да
Коментари Харесай

Хората с тези заболявания трябва да спрат консумацията на сирена

Сиренето е доста потребно през зимата, само че не трябва да се употребява всекидневно, поучава диетологът Андрей Бобровски .

Много хора отделят значимо място на сиренето в менюто си. Този млечен артикул обаче не е подобаващ за ежедневна консумация, предизвестява Бобровски, който е претендент на медицинските науки и доцент в Медицинския факултет на Санктпетербургския държавен университет. В " недомислени количества " сиренето може да докара до развиване на атеросклероза, хипертония и други сърдечносъдови болести, както и до уролитиаза, изяснява той.

" Сиренето не е артикул за ежедневна консумация, защото е много калорично, а също така съдържа неприятен холестерол ", споделя лекарят.

Много типове сирене съдържат доста сол, която също съставлява опасност за организма, прибавя той. Ако човек не е подготвен да изключи този артикул от ежедневната си диета, би трябвало да ограничи потреблението му до избрани граници.
Ново проучване потвърди, че кафето поврежда тази част от тялото
Изследователи от университета в Базел откриха по какъв начин постоянната консумация на кофеин въздейства върху сивото вещество на мозъка. Резултатите...
Прочети повече
" Горната граница на потреблението на сирене без щета за здравето е до 100-150 грама дневно ", прецизира Бобровски.

В умерени количества сиренето е здравословно, защото съдържащите се в него протеини са " конструктивен материал " за организма и укрепват имунната система, продължава лекарят.

" Сиренето е млечен артикул, богат на пълноценни протеини, аминокиселини и с висока степен на усвояемост на тези протеини. Благодарение на положителните протеини сиренето поддържа имунитета, предизвиква положителното действие на целия организъм, тъй като протеините са " тухлите ", строителният материал, от който е построено тялото ни ", припомня той.

" Сиренето е източник на витамини от група В, изключително на В12. А това е един тип предходник на хормона на удоволствието, хормона на насладата - серотонин. През зимата, когато нощта е дълга, а светлата част на денонощието - през януари и февруари е къса - витамин В12 възстановява ритъма на съня и работи превантивно против депресията, която се свързва с неналичието на слънчева светлина ", споделя Бобровски.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР