"Синята зона" в центъра на Варна започва да работи реално

...
"Синята зона" в центъра на Варна започва да работи реално
Коментари Харесай

Ето кога пускат синята зона в центъра на Варна

"Синята зона " в центъра на Варна стартира да работи действително от на следващия ден, заяви шефът на предприятието "Общински паркинги и синя зона " Младен Иванов. В работни дни платеното паркиране ще бъде в действие от 9 до 19 часа. Зоната разполага с 2 603 места. Тези, които желаят да спрат в нея, могат да платят посредством мобилно приложение, с SMS или в търговски обект.

До 12 август ще тече гратисен интервал, в който неплатилите няма да бъдат глобявани, добави Иванов. Той посочи, че спрелите в нарушаване ще подлежат на глоба, даже да са платили за престоя на автомобила си. На паркиралите погрешно коли ще бъдат поставяни скоби, като свалянето ще коства на притежателя 20 лв.. Ако автомобилът остане след работното време на зоната, той ще бъде репатриран, а освобождението му коства 45 лв..

Електромобилите могат да стопират в "синята зона " гратис, сподели още Иванов. По думите му това е годно и за колите на хората с увреждания, в случай че престояват до 3 часа.

Очакваните доходи от въвеждането на "синята зона " до края на годината са 3,7 милиона лв., добави Иванов. Прогнозите са, че за 5 години тази сума ще доближи над 27,7 милиона лв.. Събраните средства ще бъдат влагани целево за ремонт на улици и тротоари в зоната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР