Синята зона в центъра на Варна стартира официално от днес,

...
Синята зона в центъра на Варна стартира официално от днес,
Коментари Харесай

Старт на синята зона

Синята зона в центъра на Варна започва публично от през днешния ден, 11 юли. През първия един месец паркирането в обрисуваните места ще е гратис. Водачите, които оставят колите си по тротоарите и на неразрешени места, ще бъдат обаче глобени. На тях ще им бъдат писани актове, а колите им ще се подвигат от „ паяк ”, изясни шефът на общинското дружество " Общински паркинги и синя зона " Младен Иванов.

Синята зона в региона сред булевардите “Христо Ботев “, “Мария Луиза “, “Осми крайморски полк “, “Цар Освободител “, “Приморски “ и улица “Девня “ ще стане напълно платена от 12 август, като работното й време ще бъде от 9.00 до 19.00 часа в делнични дни. Цената за един час ще е 1 лев, а оптималният престой ще е до три часа. Заплащането ще става посредством мобилно приложение, посредством смс или в 100 търговски обекта.

На колите на водачи, които нахвърлят оптималния престой или не са заплатили, ще бъдат поставяни скоби. Санкцията за тях ще е 20 лв. и ще се заплаща на място или с банкова карта. Репатрирането на автомобил ще коства 45 лв..

По време на гратисния интервал ще бъдат издавани документите на живущите в обсега на синята зона и на юридическите лица, които желаят длъжностен абонамент. Досега са подадени над 800 заявки.

В синята зона ще има 2600 места, от които повече от 100 ще са за хора с уреждания. Младен Иванов прикани хората с увреждания да не дават своите талони за паркиране на други лица, защото деликатно ще се следи за „ лъскави коли ” с такива стикери.

25 инспектори от общинското дружество ще управляват паркирането в синята зона. Те ще са със сигнални жилетки и ще се легитимират с баджове. В гратисния интервал инспекторите ще дават уточнения и осведомителни брошури за престоя в зоната.

Постъпилите средства от синята зона ще бъдат употребявани целево за възобновяване на уличната и пешеходната инфраструктура в зоната. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР