Синята зона в София в събота ще се плаща до

...
Синята зона в София в събота ще се плаща до
Коментари Харесай

Столична община готви нови промени, свързани с платеното паркиране!

Синята зона в София в събота ще се заплаща до 18 ч. Удължението влиза в действие от 1 октомври. Досега столичани плащаха за престой до 14 часа в почивния ден. Друга смяна, която ще се вкара от есента е синята и зелената зона в работни дни да бъде от 8,30 часа до 19,30 часа. В момента платеното паркиране е от 8 часа до 19 часа. Вносителите на измененията Зафир Здравков и Ваня Тагарева от ГЕРБ и Стефан Марков от Реформаторския блок, мотивираха предложенията си с това, че трафикът през почивните дни не понижава и ще се вкара ред в паркирането, написа " Стандарт ".

Ще бъдат въведени още 4700 места за платено паркиране в регионите „ Средец " и „ Лозенец ". В „ Средец " ще да бъдат разкрити 1193 платени паркоместа и настрана още 31 инвалидни. Те ще бъдат в сектора сред булевардите " Цариградско шосе ", " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Михай Еминеску " и улиците " Мизия " и " Хан Омуртаг ".

В „ Лозенец " ще се вкарат към 3500 платени места за паркиране. Там зелената зона ще обхване сектора сред булевардите " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Драган Цанков ", " Джеймс Баучер " и " Черни връх ".

Ваня Тагарева съобщи, че включването на новите места в зоните ще коства 2 538 077 лв. еднократно. Годишните доходи ще бъдат 4 630 937 лева, разноските 1 071 186 лв., а облагата 3 559 751 лв..

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР