Синята зона в София ще се разшири рязко и ще

...
Синята зона в София ще се разшири рязко и ще
Коментари Харесай

Синята зона в София рязко се разширява

Синята зона в София ще се разшири внезапно и ще заеме улици и булеварди, които сега са част от по-евтината зелена зона. Зелената зона пък ще обхване два нови квартала. Работното време на платеното паркиране ще се удължи до 20.30 часа в работни дни. Синята зона ще работи и в неделя, а зелената – и в събота.

Това оферират съветници от ГЕРБ/СДС и " Патриоти за София ", които имат и болшинство в общинския съвет. Подобни текстове за смяна в общинската разпоредба, засягаща паркирането, са импортирани и от самостоятелния общински консултант Борис Бонев.

Целта е да се освободят повече места за паркиране за живеещите в обсега на зоните и да се понижат колите, които употребяват зоните за краткотрайно паркиране. Според анализите на общинските съветници сега синята зона била съвсем изцяло заета, а живеещите в обсега ѝ се оплаквали, че не могат да намерят място за прекъсване вечер след 19 часа, както и в почивните дни поради прииждащите коли от други елементи на столицата и отвън София.

Предложения за разширение на по-скъпата зона за паркиране имаше на няколко пъти и в предходния мандат на общинския съвет, само че по този начин и не се стигна до гласуването им, защото не се подкрепяха от тогавашното болшинство, в което още веднъж влизаха ГЕРБ и " Патриоти за София ".

Скъпите места се усилват съвсем 2.5 пъти
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР