Синята зона в Поморие ще бъде само пред сградата на

...
Синята зона в Поморие ще бъде само пред сградата на
Коментари Харесай

Безплатни паркинги за туристите в Поморие, Синя зона само пред институциите

Синята зона в Поморие ще бъде единствено пред постройката на Общината и публичните здания в града. Тя ще обхване 100 места, а цената за престой ще бъде 1,20 лева на час с работно време от 8 до 18 часа. Това оповестиха за Флагман.бг от Общинската администрация.

Проблемът с паркирането в морските градове е огромен проблем през летните месеци, той не подминава и Поморие, а въвеждането на синя зона пред институциите ще го реши значително.

Платеното паркиране ще е целогодишно, през дейния туристически сезон ще работи без почивен ден, а през останалото време – от понеделник до петък, като уикендите няма да работи.

За поморийци ще има платено преференциално паркиране, като предлагането е то да коства 25 лв. на месец, само че най-малко от 4 месеца. Трябва да се подадат заявки до 25 май, с цел да може по-късно да се създадат и разпределенията.

Общината е помислила и за гостите на града – ще се обособят безвъзмездни буферни паркинги на три терена – зоната за някогашната жп гара до остарелия лимонаден завод, на общински терен; пясъчната коса в региона на почивните станции, както двора на манастир „ Св. Георги “. За последния терен обаче решение би трябвало да вземе Сливенския епархийски съвет, прецизираха от Общината.

Полагането на маркировката за синята зона към този момент е почнала. Очаква се тя да бъде дейна преди началото на туристическия сезон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР