Синята светлина по никакъв начин не предизвиква увреждане или промени

...
Синята светлина по никакъв начин не предизвиква увреждане или промени
Коментари Харесай

Офталмолог: Синята светлина не предизвиква увреждане на очите

Синята светлина по никакъв метод не провокира увреждане или промени в човешкия организъм, сочи мета разбор от последните 10 години. Това сподели офталмологът доктор Лукан Мишев.

Обратно липсaта на синя светлина може да наруши циркадните ритми, т.е. денонощните положения сън - успокоение - будна фаза, добави той.

Синята светлина на LED мониторите има оскъдна пенетрация в очните среди, увреждането е по-скоро фатализъм, в сравнение с действителност, открои още Мишев.
Д-р Лукан Мишев, офталмолог: Компютрите се вглъбяват в нашата работа, което може да докара до забравяне да мигаме, по тази причина е добре да се употребяват изкуствени сълзи. Немигането е неволен феномен, само че при потребление на тези сълзи се покачва нашата работсбособност и опцията да седим пред компютъра.
При чувство за дискомфорт може да се слагат тези капки. Всеки организъм е друг, по тази причина когато усетим песъчинки в очите и изсъхване, може да си сложил изкуствените сълзи, предложи доктор Мишев.



А при хора с лещи е добре още по-често да се поставят капки, тъй като лещата понижава чувството за сълзосекреция и регистрирането от роговицата, че това не се случва, добави той.

Специалистът разяснява и въздействието на мониторите на очите ни.
Д-р Лукан Мишев, офталмолог: Ако би трябвало да се влага в нещо, то е в качеството на монитора. Колкото по-висок клас е, с колкото по-модерна матрица, толкоз по-ниски са електрическите излъчвания, по-естествен е спектърът на лъчение като цветове. Което е по-ефективно, в сравнение с да се слагат каквито и да било филтри пред екрана, или пред очите.


Хубаво е да се прегледаме при офталмолог след 35 години, тъй като тогава настава възрастовото далекогледство, което не е заболяване а вид на нормата. Започваме да не можем да виждаме наблизко, открои Мишев. А един път на 2-3 години е добре да се профилактираме, добави още той.

Д-р Мишев загатна и новостите в офталмологията;

До 2-3 години евентуално ще се появят и нови капки. В момента се създават капки, които могат да повлияят на възрастовото далекогледство или по-скоро да го отдалечат, да обезпечат едно по-дълго време, в което да употребяваме очите си обикновено, съобщи офталмологът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР