Синята светлина от екрана на смартфона причинява постепенна загуба на

...
Синята светлина от екрана на смартфона причинява постепенна загуба на
Коментари Харесай

Постоянното използване на смартфони води до постепенно ослепяване

Синята светлина от екрана на смарт телефона предизвиква постепенна загуба на зрение и цялостно ослепяване, защото води до образуването на токсично химическо вещество в тялото. Това оповестява изданието Science Alert.
Учени от Университета в Толедо в Съединени американски щати са провели проучвания, в които са изучили въздействието на светлината в ярко синия, синия и виолетовия диапазони на спектъра върху клетките на ретината.
Оказа се, че в този случай поражда образуването на усукана форма на ретината - производно на витамин А, което оказва неподходящо въздействие върху тъканите.
Според специалисти, неспособността на организма да се оправи независимо с токсичните вещество води до това, че мембраната на клетките се нарушават функционалностите на фосфолипидите, което предизвиква нараснали равнища на калция, след което клетките трансформират формата си и умират. Пряка последица от този развой е дегенерацията на жълтото леке, което утежнява остротата на зрението и последователно води до слепота.
Изследователите акцентират, че в актуалния свят е малко евентуално хората да се защитят изцяло от синя светлина. Но те настоятелно приканват смарт телефоните да се употребяват колкото се може по-рядко и да се трансформират настройките на екрана към по топла светлина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР