Синя зона вече има и във Варна. От днес влиза

...
Синя зона вече има и във Варна. От днес влиза
Коментари Харесай

Синя зона и във Варна

Синя зона към този момент има и във Варна. От през днешния ден влиза в действие платеното почасово паркиране в работните дни.

Както и в останалите огромни градове, задачата е центърът да се освободи от големия брой коли. От през днешния ден чиновници ще раздават брошури и ще изясняват разпоредбите. От поставените указателни табели пък излиза наяве, че може да се заплаща с есемес, с мобилно приложение и в брой – в магазинчета и заведения.

Живеещите в центъра ще заплащат по 5 лева на месец за първи автомобил. Някои от тях са скептични, че ще намерят място пред дома си, макар таксата.

„ Изграждането на паркинги в идеалната градска част на Варна е съвсем невероятно, тъй като няма такива свободни терени, има няколко терена, които сега изследваме, само че там инвестицията е доста сериозна”, изясни Младен Иванов от Общински паркинги.

Паркирането коства по лев на час, само че единствено за три часа.

До момента в идеалния център на Варна са паркирани към 5000 автомобила. Новите паркоместа, които влизат в синята зона, са към 2600, т.е. 2400 коли би трябвало да бъдат изнесени от центъра.

5% от паркоместата са планувани за хора с увреждания. Те ще имат право на 3-часов безвъзмезден престой.

Следващият месец е гратисен – наказания за неплащане няма да има, само че пък ще глобяват погрешно паркиралите водачи.

Ако след три часа не махнете колата си от синята зона, ще й бъдат сложени скоби, а след 19 ч. тя ще бъде вдигната с паяк. Така ще би трябвало да платите 65 лв. санкция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР