Синузитът е възпаление на лигавицата на максиларния синус, често придружено

...
Синузитът е възпаление на лигавицата на максиларния синус, често придружено
Коментари Харесай

Ето как да облекчите синузита без медикаменти

Синузитът е инфектиране на лигавицата на максиларния синус, постоянно съпроводено от други инфекциозни болести. Само след обзор и потвърждаване на диагнозата от доктор се предписва сложно лекуване. Ако болестта не е в стадий на обостряне, лекарят може да предложи потреблението на обичайни способи за лекуване на синузит за сполучливо възобновяване, написа actualno.com

1.Традиционни способи за лекуване на синузит

Изплакване на носа с национални средства -това е най-простият и ефикасен национален лек за синузит. Изплакването се прави за премахване на гнойно обособяване от синусите. При измиване се употребяват разнообразни антимикробни инфузии от лечебни билки, можете да употребявате алкохолна смес от прополис, разредена с вода. Но най-често срещаният способ е измиване с трапезна или морска сол.

2.Капки за лекуване на синузит по национални способи

1. Капки от лук, чесън и прополисова смес имат антибактериален резултат. Тези артикули се разреждат 1: 1 с вода.

2. Облекчете подуването с капки - от сока от алое, моркови, цвекло. Медът оказва помощ за разреждане на секретите.

3. Капките ментолово масло оказват помощ добре. Във всяка ноздра капнете 3 капки и по едно и също време с това намажете челото и носа с тях.

4. За възобновяване на носната лигавица се предлага потреблението на капки масло от шипка. Обикновеното топено масло също може да помогне.

5. Сокът от циклама се смята за най-ефективен, той дейно почиства носните проходи и облекчава главоболието. Слагат се 2 капки, след което пациентът киха, кашля, изпотява се и усеща топлота по цялото тяло. През идващия ден ще има огромно приключване на течност от носа.

3.Тампони при лекуване на синузит

Това са памучни тампони, които се навлажняват с избран лековит състав и се слагат в носа.

1. Тампони от прополис: Смесете една супена лъжица слънчогледово масло и растително масло. Добавете чаена лъжичка настърган прополис, загрейте до към 40 градуса и оставете за 3 дни. След това навлажнете тампоните и поставете в носа за 2 часа.

2. Чеснови тампони: Смесете чесновия сок и зехтин 1:1, потопете тампоните и оставете за 10 минути. Също по този начин можете просто да увиете нарязания чесън в тензух и да го задържите в носа си за 4 минути, след което би трябвало да стартира мощно кихане и да излезе ненужна слуз.

4.Вдишване при лекуване на синузит

1.Сварете картофите с корите им без да ги изваждате от тенджерата, увийте се с забрадка и вдишайте пара за 10 минути.

2. Добавете половин чаена лъжичка прополисова алкохолна смес към 3 литра вода, откакто заври се увийте с памучна забрадка, с цел да дишате.

3. Сварете 3 литра елементарна вода, прибавете чаена лъжичка сода за самун. Повторете същата процедура за вдишвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР